Το «A Casa de Alice» είναι ένα καινοτόμο όσο και εφυές πορτραίτο μιας μεσοαστικής βραζιλιάνικης οικογένειας, που εκπλήσσει με την εσωτερική του αλήθεια. Τα συναισθήματα και τα ελαττώματα των απλών ανθρώπων της μεγαλούπολης, δείχνονται με ακρίβεια και ευαισθησία από τον Τσίκο Τεϊξέιρα , έναν ταλαντούχο βραζιλιάνο ντοκυμενταρίστα της νεότερης γενιάς, που έχει προκαλέσει αίσθηση στην Λατινική Αμερική.

Κριτικές

«Μέσα στο γκρίζο τοπίο της μεγαλούπολης οι μοναδικοί χαρακτήρες του Τεϊξέιρα, διαθέτουν μια ήσυχη εφυία και καθαρότητα σπάνια για τον σύγχρονο κινηματογράφο».
David D’Arcy- SCREEN INTERNATIONAL

Ο ΤΣΙΚΟ ΤΕΪΞΕΙΡΑ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

«Ήθελα πάντοτε να πω μια απλή ιστορία, χωρίς θάνατο, δίχως ήρωες, τίποτα, εκτός από καθημερινούς ανθρώπους όπως όλοι μας. Μ’αρέσει να εξερευνώ ζητήματα ταυτότητας. Η ταινία αναφέρεται στην καθημερινότητα μιας γυναίκας, η οποία αυταπατάται και κάνει συνεχώς τα ίδια λάθη. Είναι μια ταινία περιορισμένης δράσης, με οικείες εσωτερικές μετακινήσεις, παρουσιάζοντας τις καθημερινές αγωνίες, όπου κανένας δεν είναι ασφαλής. Επίσης ήθελα να μιλήσω για την μικρότητα των σχέσεων και για τους εύθραυστους δεσμούς ανάμεσα στα μέλη μιας οικογένειας».

«Αγαπημένοι μου σκηνοθέτες είναι οι Αδερφοί Νταρντέν, ο Λουκίνο Βισκόντι, και ο Μάικ Λι, ενώ μ’ενδιαφέρουν πολύ όλες οι ταινίες από το Δογμα’95».


Επίσημο Site :

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σκηνοθεσία: Τσίκο Τεϊξέιρα
Σενάριο: Τσίκο Τεϊξέιρα, Τζούλιο Πεσόα, Σαμπίνα Αντζουατέγκι, Mαρσέλο Γκόμες, Μπέρτα Ζεμέλ
Πρωταγωνιστούν: Κάρλα Ρίμπας, Ρικάρντο Βιλάσα , Βινίσιους Ζιν, Φελίπε Μασούια
Δ. Φωτογραφίας: Mάουρο Πινέιρο
Μοντάζ: Βάνια Ντεμπς
Ήχος: Ζοάο Γκοντού
Παραγωγή: Πατρίκ Λεμπλάν, Zίτα Καρβαλόσα-Superfilmes
Χώρα Παραγωγής: Βραζιλία
Χρονολογία παραγωγής: 2007
Γλώσσα: Πορτογαλέζικα Βραζιλίας, Αγγλικά
Διάρκεια: 92'
Εικόνα: Έγχρωμη
Είδος: Δραματική
Ήχος: DOLBY SR
Διανομή: AMAFILMS

 


ΦΩΤΟ (κλικ για μεγέθυνση)Κινηματογράφος ΑΣΤΥ