Η ΑΜΑ Films εξασφάλισε τα δικαιώματα πέντε ταινιών που πραγματοποίησαν την παγκόσμια πρεμιέρα τους στο 68ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών (13-24 Μαΐου 2015).

Στο διαγωνιστικό τμήμα, προβλήθηκαν:

Η γαλλική La Loi du Marché του Στεφάν Μπριζέ, με πρωταγωνιστή τον Βινσέν Λιντόν, όπου ένας άντρας βρίσκει δουλειά μετά από καιρό ανεργίας. Το ερώτημα είναι πόσα μπορεί να ανεχτεί για να κρατήσει τη νέα του δουλειά;

Eπίσης, η κινεζική-γαλλική συμπαραγωγή Mountains May Depart του πολυβραβευμένου Ζία Ζανγκέ (Ακίνητες ζωές, Αίσθηση αμαρτίας) ο οποίος καταπιάνεται με τις σχέσεις ενός ζευγαριού σε τρεις διαφορετικές στιγμές τους.

 

 

 

Στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα, προβλήθηκαν:

Η ισλανδική παραγωγή Rams του Γκρίμουρ Χάκοναρσον, όπου δύο αδέλφια που έχουν να μιλήσουν 40 χρόνια θα πρέπει να τα ξαναβρούν για να σώσουν την οικογενειακή τους φάρμα στην ισλανδική επαρχία.

Η ιαπωνική ταινία Journey to the Shore του Κιγιόσι Κουροσάβα, όπου ένα αντρόγυνο συναντιέται μετά από καιρό γιατί ο άντρας αγνοείτο ως "πνιγμένος" στη θάλασσα.

Τέλος, η ρουμανική-γαλλική συμπαραγωγή One Floor Below του Ράντου Μουντεάν, στην οποία ο πρωταγωνιστής βρίσκεται κατά τύχη (;) μάρτυρας σε μια δολοφονία κι έκτοτε η ζωή του αλλάζει.

 

Δείτε παρακάτω τα επίσημα posters των πέντε ταινιών.


Νέος Τιμοκατάλογος

Η Αόρατη Ζωή της Ευριδίκης Γκουσμάο (A Vida Invisível / Invisible Life / La Vie d'Euridice Gusmao) (2019)

Κινηματογράφος ΑΣΤΥ