Το φεγγάρι του Δία (Jupiter's Moon)  από 15 Φεβρουαρίου 2018

Ταινίες 2010

Wendy & Lucy

ΓΟΥΕΝΤΙ & ΛΟΥΣΙ
WENDY & LUCY

της Κέλι Ράιχαρτ
με τους Μισέλ Γουίλιαμς, Γουίλ Πάτον, Γουίλ Όλνταμ

Υπόθεση: Η Wendy Caroll (Michelle Williams) κατευθύνεται οδικός στο Ketchikan της Αλάσκας για να μπορέσει με την ελπίδα να βρει μια επικερδή εργασία και να ξεκινήσει μια καινούρια ζωή μαζί με το σκυλί της, την Lucy. Όταν το αυτοκίνητο της παθαίνει βλάβη στο Όρεγκον, συλλαμβάνεται για μικροκλοπή σε ένα τοπικό σουπερμάρκετ, προσπαθώντας να βρει τροφή για το σκυλί της. Αναγκάζεται να αφήσει την Lucy δεμένη έξω από το σουπερμάρκετ. Όμως όταν πλέον απελευθερώνεται, η Lucy έχει γίνει άφαντη. Η Wendy απελπισμένη προσπαθεί να τη βρει, ενώ ταυτόχρονα βιώνει διάφορες ανθρώπινες καταστάσεις κατά την παραμονή της στην μικρή κωμόπολη.

[Έξοδος: 7 Ιανουαρίου, 2010]

AJAMI

ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙΑ ΖΩΗΣ
AJAMI

των Χαρόν Σανί, Σκαντάρ Κοπτί
με τους Σαμίρ Καμπάχα, Ιμπραήμ Φρέγκε, Φουάντ Χαμπάς

Υπόθεση:  Η γειτονιά Ajami της Τζάφας είναι το χωνευτήρι διαφορετικών πολιτισμών και αλληλοσυγκρουόμενων αντιλήψεων μεταξύ Εβραίων, Μουσουλμάνων και Χριστιανών. Με τη χρήση φλασμπακ και μέσα από τα μάτια διαφόρων χαρακτήρων γινόμαστε μάρτυρες μιας αδιέξοδης κατάστασης. Ο ευαίσθητος 13χρονος Νασρί και ο μεγαλύτερος αδελφός του Ομάρ, ζούνε μέσα στο φόβο: ολόκληρη η οικογένεια τους κινδυνεύει επειδή ο θείος τους τραυμάτισε ένα εξέχον μέλος της κοινότητας. Ο αφελής νεαρός Παλαιστίνιος πρόσφυγας Μαλέκ, εργάζεται παράνομα στο Ισραήλ για να μπορέσει να πληρώσει την εγχείρηση για να σώσει τη ζωή της μητέρας του. Ο ευκατάστατος Παλαιστίνιος Μπιντζ ονειρεύεται ένα λαμπρό μέλλον με την Εβραία φίλη του. Ο Εβραίος αστυνομικός Ντάντο και η οικογένεια του ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν τον φαντάρο αδελφό του που αγνοείται. Κανένας τόπος δεν εκφράζει καλύτερα τη δραματική σύγκρουση διαφορετικών κόσμων.

[Έξοδος: 11  Φεβρουαρίου, 2010]

Zift

ZIFT

του Γιαβόρ Γκάρντεφ
με τους Ζαχάρι Μπαχάροφ, Τάνια Λιέβα, Βλαντιμίρ Πένεφ, Ντίμο Αλεξέγιεφ

Υπόθεση: Αποφυλακίζεται μετά από χρόνια άδικου εγκλεισμού για ένα φόνο που δεν έκανε…

…Ξαφνικά βρίσκεται σε ένα άγνωστο και ανοίκειο περιβάλλον…

….και όλοι ψάχνουν για ένα χαμένο διαμάντι…

…ενώ ο «Μοθ» προσπαθεί να ξεφύγει από την αναπόφευκτη μοίρα του…

[Έξοδος: 3 Δεκεμβρίου, 2009]

Visage

VISAGE
FACE / SALOME

του Τσάι Μινγκ Λιάνγκ
με τους Φανί Αρντάν, Λετίσια Κάστα, Ζαν Πιέρ Λεό

Υπόθεση: Ένας Ταϊβανός σκηνοθέτης, ετοιμάζει μια ταινία βασισμένη στον μύθο της Σαλώμης του Λούβρου. Αν και δε μιλάει ούτε γαλλικά ούτε αγγλικά, επιμένει να δώσει τον ρόλο του βασιλιά Ηρώδη, στον Γάλλο ηθοποιό, Jean-Pierre Leaud. Για να έχει η ταινία πιθανότητες εμπορικής επιτυχίας, η παραγωγή αποφασίζει να δώσει τον ρόλο της Σαλώμης σε ένα γνωστό top model.Αλλά προβλήματα αρχίζουν να εμφανίζονται μόλις ξεκινούν τα γυρίσματα. Μέσα σε αυτή τη σύγχυση, ο σκηνοθέτης μαθαίνει ξαφνικά για τον θάνατο της μητέρας του.

THIRST

ΔΙΨΑ
THIRST
του Παρκ Τσαν-Γουκ
με τον Σονγκ Κανγκ-Χο

Υπόθεση: Ένας παπάς μεταμορφώνεται σε βαμπίρ
Ο Sang-huyn, ένας παπάς που πιστεύει ότι η ανθρώπινη ζωή είναι πολύτιμη, συμμετέχει ως εθελοντής σε ένα μυστικό ιατρικό πείραμα με σκοπό να σώσει ζωές από τον κίνδυνο ενός επικίνδυνου ιού. Αλλά κατά τη διάρκεια του πειράματος μολύνεται και πεθαίνει. Όταν όμως του γίνεται μετάγγιση αίματος, από έναν άγνωστο δότη, ως εκ θαύματος επανέρχεται στη ζωή, αλλά το αίμα που δέχτηκε τον μεταμόρφωσε σε βαμπίρ. Ο Sang-hyun βιώνει μία εσωτερική σύγκρουση ανάμεσα στη σαρκική του ανάγκη για αίμα και της πίστης του, που του απαγορεύει να σκοτώσει. Αλλά αν δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς να γεύεται το ανθρώπινο αίμα, πως μπορεί να το αποκτήσει χωρίς να διαπράξει φόνο;

[Έξοδος: 11  Μαρτίου, 2010]

LA BUENA VIDA ΟΜΟΡΦΗ ΖΩΗ
LA BUENA VIDA / THE GOOD LIFE

του Αντρές Γουντ
με τους Φρανσίσκο Ακούνα, Χόρχε Άλις, Ντάνιελ Αντιβίλο

Υπόθεση: Ο Εντμούντο δουλεύει σε ένα κομμωτήριο.  Ένα αναπάντεχο γεγονός, θα πυροδοτήσει μια εσωτερική ανάγκη, για εξερεύνηση του παρελθόντος και ανακατασκευή των σκέψεων του. Η Τερέζα πηγαίνει καθημερινά σε ένα δημόσιο νοσοκομείο, για να δουλέψει σε ένα εργοστάσιο σεξουαλικών φαντασιώσεων όπως ονομάζεται, με σκοπό τη διάδοση χρήσης των προφυλακτικών στο αγοραίο σεξ. Κάποια στιγμή ανακαλύπτει ότι ο άντρας της διατηρεί σχέσεις με μία εκδιδόμενη κοπέλα, μαθαίνοντας και λεπτομέρειες για τις συναντήσεις τους. Μια μέρα την παρακολουθεί και καταλήγει στο κομμωτήριο του Εντμούντο

'[Εξοδος: 8/4/2010]

Ο Σπόρος (Grain)

Κινηματογράφος ΑΣΤΥ