Ταινίες 2009

CONTINENTAL
CONTINENTAL
CONTINENTAL, UN FILM SANS FUSIL / CONTINENTAL, A FILM WITHOUT GUNS

του Στεφάν Λαφλέρ
με τους Μαρί-Ζινέτ Γκουαί, Ζιλμπέρ Σικότ

Υπόθεση: Το φιλμ Continental εξελίσσει την ιστορία τεσσάρων χαρακτήρων, των οποίων οι ζωές θα πλεχτούν δεξιοτεχνικά λόγω αυτής της εξαφάνισης. Η Λουσέτ (Μαρί-Ζινέτ Γκουαί) είναι η γυναίκα του Άνδρα, που περιμένει με ανυπομονησία την επιστροφή του. Ο Λουί (Ρεάλ Μποσέ) είναι πωλητής, νέος στο επάγγελμα, ο οποίος λόγω μιας δουλειάς του αναλαμβάνει, ασκεί αφόρητη πίεση στην οικογένειά και ιδιαίτερα στη γυναίκα του. Η Σαντάλ (Φανί Μαλέτ) εργάζεται στη ρεσεψιόν ενός ξενοδοχείου και φαντάζεται να μοιραστεί κάποτε τη ζωή της με έναν ξεχωριστό σύντροφο. Ο Μαρσέλ (Ζιλμπέρ Σικότ) είναι τζογαδόρος για αρκετό διάστημα, μα τώρα σκέφτεται να τα έχει παρατήσει. Τώρα έρχεται αντιμέτωπος με την αγωνία που προκαλεί το γήρας. Αν και αυτές οι ιστορίες φαίνονται να μην έχουν σχέση μεταξύ τους, στη πορεία διασταυρώνονται με τέτοιο τρόπο, ώστε η κάθε μια να αποτελεί το καθρέφτη της άλλης.

LEONERA ΛΕΟΝΕΡΑ
LEONERA / LION’S DEN

του Πάμπλο Τραπέρο
με τους Μαρτίνα Γκούσμαν, Έλι Μεντέιρος

Υπόθεση: Η Τζούλια ξυπνάει μέσα στο διαμέρισμά της περικυκλωμένη από τα ματωμένα πτώματα του Ραμίρο και του Ναουέλ. Ο Ραμίρο ζει ακόμα, ο Ναουέλ είναι νεκρός. Ήταν και οι δυο ταυτόχρονα εραστές της Τζούλια, και ένας από τους δυο την έχει αφήσει έγκυο. Η Τζούλια μπαίνει σε ένα σωφρονιστικό ίδρυμα για μητέρες και εγκύους κρατούμενες. Τις πρώτες μέρες τις περνάει μοναχική και απόμακρη. Δυο καινούριοι χαρακτήρες μπαίνουν στην ζωή της. Η μία είναι η Μάρτα, μία κρατούμενη που μεγάλωσε δυο παιδιά μέσα στη φυλακή και που γίνεται οδηγός και σύμβουλός της. Η άλλη είναι η Σοφία, η μητέρα της Τζούλια, ένας αμφίσημος χαρακτήρας , την οποία η Τζούλια ξανασυναντά μετά από πολλά χρόνια. Η Σοφία προσπαθεί να επανορθώσει τα λάθη του παρελθόντος. Βοηθά την κόρη της, προσλαμβάνοντας έναν καλό δικηγόρο, στέλνοντας της βρεφικά ρούχα και σιγά σιγά αποκαθιστά τη σχέση μαζί της.

Από 2 Απριλίου στους Κινηματογράφους.

LA RABIA LA RABIA
 
LA RABIA
της Αλμπερτίνα Κάρι

Υπόθεση: Οι αγρότες στις ατέλειωτες πάμπας της Αργεντινής είναι σκληροτράχηλοι και έχουν μάθει να επιβιώνουν σε ένα άγονο τοπίο, που είναι το σπίτι τους. Παρακινούμενοι από το δύσκολο τρόπο διαβίωσης, βοηθούν ο ένας τον άλλο όπως μπορούν. Αλλά καμιά φορά οι συγκυρίες φέρνουν τα συναισθήματα στα άκρα, με αποτέλεσμα να ξεσπούν απότομα, όπως μια καλοκαιρινή καταιγίδα. Ο Πόλντο είναι δυνατός χαρακτήρας, μα σιωπηλός. Γείτονας του είναι ο Πιντσόν, ένας τύπος εξωστρεφής και εκδηλωτικός. Κάποια στιγμή προσβάλει τόσο βάναυσα την μουγκή κόρη του Πόλντο, Νάτι, που αναγκάζει τον εξοργισμένο πατέρα, να κόψει κάθε επικοινωνία μαζί του. Επίσης απαγορεύει και στη γυναίκα του να βλέπει το Πιντσόν, χωρίς να υποψιάζεται πως οι δυο τους διατηρούν μια παράνομη, παθιασμένη σχέση, πίσω από τη πλάτη του.

Από 22 Ιανουαρίου ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο ΑΣΤΥ

 ΜΕΡΕΣ ΘΥΜΟΥ
ΜΕΡΕΣ ΘΥΜΟΥ - FLAME & CITRON / FLAMMEN & CITRONENΜΕΡΕΣ ΘΥΜΟΥ
FLAME & CITRON / FLAMMEN & CITRONEN

του Όλε Κρίστιαν Μάντσεν
με τους Μαντς Μίκελσεν, Θούρε Λίντχαρντ

Υπόθεση: Flame και Citron είναι τα παρατσούκλια δυο αχώριστων συντρόφων, δυο Δανών αντιστασιακών κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής. Αμφισβητούν και αμφισβητούνται από την οργάνωσή τους. Καχυποψίες και σκοτεινές δολοπλοκίες. Ποιοι θα επιβιώσουν; Που ξεκινά η αλήθεια και που τελειώνει το ψέμα; Το τίμημα της ελευθερίας είναι εκμεταλλεύσιμο προϊόν. Το ιδιοποιούνται οι κίβδηλοι, το ανυψώνουν οι γνήσιοι.

Από 26 Φεβρουαρίου στους Κινηματογράφους

Ταινίες 2009

Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗΣ
Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗΣ

Σκηνοθεσία:
Στάνλεϊ Κρέιμερ

ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ
18-9-2008
ΨΕΥΤΗΣ ΗΛΙΟΣ
ΨΕΥΤΗΣ ΗΛΙΟΣ

Σκηνοθεσία:
Νικήτα Μιχάλκοφ

ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ
2-10-2008
ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ
ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ

Σκηνοθεσία:
Λοράν Καντέτ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
23-10-2008
ΜΕΡΕΣ ΘΥΜΟΥ
ΜΕΡΕΣ ΘΥΜΟΥ

Σκηνοθεσία:
Όλε Κρίστιαν Μάντσεν

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
26-2-2009
LEONERA
LEONERA

Σκηνοθεσία:
Πάμπλο Τραπέρο

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ 2-4-2009
LA RABIA
LA RABIA

Σκηνοθεσ ία:
Αλμπερτίνα Κάρι

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
22-1-2009

 

COUNTERPARTS 
ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ

Σκηνοθεσία:
Γιαν Μπόνι

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ 7-5-2009
 

Κινηματογράφος ΑΣΤΥ